Workshop om klimakrav til byggesagsbehandler

Fra januar 2023 har de nye klimakrav i bygningsreglementet været gældende, hvilket betyder at der for alt nybyggeri skal foretages en klimaberegning og at nybyggeri over 1.000 m2 skal overholde en CO2-grænseværdi. 

Men hvordan griber byggesagsbehandler i kommunerne opgaven med de nye krav an i dag, og hvad kan de forvente i fremtiden?  

Det var nogle af de emner som blev behandlet, da TRE i sidste uge havde fornøjelsen af at afholde en workshop om LCA for byggebehandlingsteamet i Gribskov Kommune. Som det kan ses af billedet, var der også stor begejstring hos TREs Jonas Duus, som fik lov at dele sin viden med kommunens byggesagsbehandler om bl.a. følgende emner: 

Hvorfor er det vigtigt at lave LCA, og særligt for byggebranchen?

Hvordan bygherre og rådgiver anvender LCA Byg?

Hvilke byggerier eller bygningsdele som er undtaget LCA-krav?

Forskel på CO2 eq. i forskellige populære materialer (træ, beton, stål osv.) 

Inkluderede og ekskluderede livscyklusfaser og hvad de indebærer

Forskelle mellem EDPer, arbejdet bagved og fremtidige overvejelser. 

I løbet af workshoppen blev der også flittigt diskuteret hvilke smuthuller der kan opstå i opgørelse af LCAer i forbindelse med byggeansøgning og hvilke typer af krav der forventes at blive aktuelle i fremtiden. 

De nye LCA-krav kræver uden tvivl nye kompetencer og arbejdsgange hos hele værdikæden, men der var bred forståelse hos deltagerne for, at bæredygtige materialevalg i fremtiden vil fylde mere. 


Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.