Vores team
Partner
Niels Trap
Civilingeniør DTU, MSc. Environmental Management
Niels Trap har i gennem mere end 25 år arbejdet med miljørådgivning i byggebranchen. Han har medvirket i en række af landets største nedrivningsprojekter og mest innovative projekter om genbrug og genanvendelse af byggeaffald.
Niels er en af pionererne omkring indsatsen om selektiv nedrivning og bedre håndtering af PCB og andre miljø- og sundhedsskadelige stoffer i byggeriet, og har været med til at skrive en række af de vejledninger og standarder der i dag er bredt anvendt i byggebranchen.
Niels fungerer som syn og skønsmand og underviser på kurser omkring udbud af nedrivnings og miljøprojekter, affaldshåndtering m.fl..
- Formand for DAKOFAs bygge- og anlægsaffaldsnetværk: Logo som knap/link til DAKOFA [Netværk: Bygge- og anlægsaffald – Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer (dakofa.dk)]
- Fagredaktør Nedrivning og Miljøsanering, Molio: [Byggeriets digitale værktøjer | Kalkulation, prisdata kurser mm. (molio.dk)]
- Formand for Byggesocietets Bæredygtighedsudvalg [Fagudvalg — Byggesocietetet]
Forfatter eller medforfatter på følgende publikationer:
- Molio beskrivelser for miljøsanering og nedrivning
- Vejledning om sanering af PCB (Dansk Byggeri, Nedrivnings- og Miljøsaneringssektionen)
- Vejledning om sanering af asbest (Dansk Byggeri, Nedrivnings- og Miljøsaneringssektionen)
- Vejledning om sanering af bly (Dansk Byggeri, Nedrivnings- og Miljøsaneringssektionen)
- Vejledning om udbud af nedrivningsopgaver (Værdibyg)
- Vejledning om cirkulære udbud (Værdibyg)
- Vejledning om samarbejde i nedrivningsprojekter (Værdibyg)
- Vejledning om forundersøgelser (Værdibyg)
- Vejledning om risikostyring (Værdibyg)
- Miljøprojekt 1083: Kortlægning af forurenende stoffer i bygge- og anlægsaffald (Miljøstyrelsen)
- Miljøprojekt 1084: Problematiske stoffer i bygge- og anlægsaffald – kortlægning, prognose og bortskaffelsesmuligheder (Miljøstyrelsen)
- Miljøprojekt 1962: Projekt om selektiv nedrivning (Miljøstyrelsen)
- Miljøprojekt 79: Kortlægning af PVC i bygge- og anlægsaffald fra nedbrydning og renovering (Miljøstyrelsen)
- Orientering nr. 10: Genanvendelsesindsatsen i bygge- og anlægssektoren (Miljøstyrelsen)
- Forekomst af PCB i en- og tofamiliehuse (Erhvervs- og Boligstyrelsen)
- Vejledning omkring risikostyring i nedrivningsprojekter (Dansk Byggeri)
Partner
Jonas Rose
Civilingeniør fra DTU
Jonas Rose er uddannet civilingeniør inden for miljøområdet og har mere end 20 års professional erfaring som rådgiver, herunder mere end 10 år som projektleder med jord og grundvand som omdrejningspunkt. Jonas har medvirket i en række store, nationale og internationale undersøgelses- og oprensningsprojekter.
Jonas har stor erfaring med udvikling af forurenede ejendomme, herunder bygherrerådgivning og forureningshåndteringsstrategier samt forureningsundersøgelser, forureningsoprensninger, EDD (environmental due dilligence), myndighedsansøgninger, risikoberegninger, udbudsmateriale, oprensnings- og udviklingsstrategier samt vurdering af økonomi.
Partner
Maria Ekblad
MSc Miljø- og Marinebiologi, Abo Akademi, Finland
Maria Ekblad har arbejdet med byggeaffald i over 20 år. Først som miljøchef for et affaldsselskab og senere som rådgiver for hele byggeriets værdikæde. Hun har bl.a. været med til at bringe det første genbrugsprodukt i de danske byggemarkeder og medvirket i udviklingen af flere processer for optimeret ressourceforbrug i byggeriet.
Maria har udviklet flere undervisningsforløb og vejledningsmateriale for byggebranchens aktører i affalds- og ressourcehåndtering og krav til genbrugsmaterialer. Det er bl.a. som tidligere fagspecialist hos Videncenter for Cirkulær Økonomi (VCØB) i byggeriet, hvor hun også har været med at opstarte et netværk for cirkulære byggematerialer.
Hun har en lang erfaring med myndighedsgodkendelser og proces- og produktudvikling hos affaldsbehandlingsanlæg både fra sit arbejde som miljøchef for fire anlæg i Danmark og som rådgiver.
I de sidste 10 år har Maria også arbejdet med en lang række Environmental Due Diligence (EDD) opgaver i forbindelse med køb og salg af ejendomme i Danmark og i udlandet.
- Medlem af netværk for bygge- og anlægsaffald, DAKOFAs
- Medlem af netværk for cirkulære byggematerialer, VCØB
- Vinder af Cirkular Construction Challenge med project GENTRÆ
Forfatter eller medforfatter på følgende publikationer:
- Nabotjek, Dokumentation for genbrugte byggevarer, Erhvervsstyrelsen
- Europæiske initiativer til øget kvalitet i genbrug og genanvendelse af bygge- og anlægsaffald – idékatalog (DAKOFA)
- Projekt om selektiv nedrivning, Miljøprojekt 1962, Miljøstyrelsen
- Forekomst og udvaskning af problematiske stoffer i udvalgte affaldsfraktioner af beton og tegl, miljøprojekt 2143, Miljøstyrelsen
- Europæiske initiativer til øget kvalitet i genbrug og genanvendelse af bygge- og anlægsaffald – idékatalog (DAKOFA)
Miljørådgiver
Morten Munck
BSc. Arktisk Byggeri og Infrastruktur DTU
Morten Munck er uddannet diplomingeniør inden for byggeri og infrastruktur med specialisering i miljø. Morten er certificeret DGNB-konsulent og arbejdsmiljøkoordinator.
Morten arbejder hos TRE med selektiv nedrivning, miljø- og ressourcekoordinering, planlægning og udbud af nedrivningsprojekter, miljøtekniske undersøgelser og anden miljørådgivning.
Bæredygtighedsrådgiver
Jonas Duus
BSc. Arktisk Byggeri og Infrastruktur DTU
Jonas Duus er uddannet diplomingeniør inden for byggeri og infrastruktur med specialisering i miljø. Jonas er certificeret bæredygtighedsleder.
Jonas arbejder hos TRE med dokumentation af bæredygtigt byggeri, herunder bl.a. LCIA, LCA og EPD. Jonas arbejder også med miljøteknisk prøvetagning og miljørådgivning.
Miljørådgiver
Franciska Amalie Køhn
Naturgeograf, Cand. Scient. Københavns Universitet
Franciska Amalie Køhn er uddannet cand. scient. naturgeograf med speciale i hydrogeologi. Franciska har mere end 6 års erfaring med miljørådgivning på projekter med undersøgelse, oprensning og håndtering af forurenet jord og grundvand.
Franciska har erfaring med udvikling af forurenede ejendomme, herunder bygherrerådgivning og forureningshåndteringsstrategier samt forureningsundersøgelser, forureningsoprensninger, EDD (environmental due dilligence), myndighedsansøgninger og udbudsmateriale.
Tekniker
Jakob Witt
Studerer til Bygningskonstruktør, Københavns Erhvervsakademi
Jakob har til opgave hos TRE at assistere på diverse projekter.
Jakob varetager en stor variation af opgaver fra prøvetagning til databehandling, samtidig med at han benytter og øger sine erfaringer indenfor miljø og ressourcekortlægning.
Ressourceperson
Jan Nilsson
Geolog, Cand. Scient. Københavns Universitet
Jan er tilknyttet TRE som ressourceperson. Jan har ligesom Niels, Jonas og Maria en mangeårige fortid hos Golder, hvor Jan har arbejdet med miljøteknisk prøvetagning og rådgivning.
Jans primære arbejdsområde for TRE er miljø- og ressourcekortlægning.