Det genanvendte hus

Genbrugte byggematerialer holder lige så godt som tilsvarende nye materialer

Hos TRE er vi glade for at have været med i det spændende projekt sammen med WSP (tidligere Golder) og Øllgaard Rådgivende Ingeniører. I et projekt støttet af Realdania er 3 huse bygget med genbrugte materialer for 30 år siden blevet tilstandsvurderet og konklusionen er er klar – genbrugte byggematerialer holder lige så godt som tilsvarende nye materialer.

Der er i dag stort fokus på genbrug og genanvendelse af byggematerialer, da det er et oplagt område til at fremme den cirkulære økonomi i byggeriet. Dog er der udbredt usikkerhed omkring materialernes holdbarhed, og det skaber en af de væsentligste barrierer for genbrug og genanvendelse af byggematerialer i større skala.

I 1990’erne blev tre huse bygget af 80-90% genanvendte og genbrugte materialer som tidstypiske beboelseshuse. Husene blev opført i henholdsvis København, Odense og Horsens og det er kun materialerne, der adskiller husene fra tilsvarende huse fra samme periode.

Projekt ”De genanvendte huse – 30 år efter” har undersøgt, om materialerne i de tre genanvendte huse, holder lige så godt som huse bygget at nye materialer og konklusionen er, at de fleste materialer fremstår i god stand 30 år efter og har ikke krævet vedligeholdelse udover det sædvanlige.

Vi håber hos TRE, at projektet kan være med til at øge trygheden omkring genbrug af byggematerialer.

Hvis du vil læse med om projektet kan du finde projektrapporten som pdf-fil herunder. Hvis du vil få bilag til rapporten sendt, skal du blot sende en mail til [email protected].

https://www.tre-ing.dk/wp-content/uploads/Sammenfatningsrapport-De-Genanvendte-huse-30-aar-efter.pdf

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.