CO2 besparelser på byggepladsen

En bæredygtig byggeplads kræver fokus på energiforbruget. Ved at sørge for at vinduer og døre, der bliver installeret i byggefasen, holdes lukket, kan man bidrage til et reduceret energiforbrug til opvarmning og dermed til en CO2 besparelse på byggepladsen. Men hvor meget CO2 kan man spare ved at lukke døre og vinduer?

Det fik TRE fornøjelsen af, at hjælpe Jatalock med, ved at udvikle et CO2 beregningsværktøj til brug for virksomhedens kunder.

Jatalock producerer og sælger plomberigsbeslag, som kan påføres terrassedøres og vinduers greb for at forhindre åbning i byggefasen. Plomberingbeslagene er lavet af et genbrugsplast, som med lethed kan granuleres og benyttes til nye Jatalock produkter.

Beregningsværktøjet sætter tal på det mulige tab til varme, der kan fremkomme, hvis man glemmer at lukke sine vinduer under byggefasen. Formålet med beregneren er at give Jatalocks kunder mulighed for, at indtaste få oplysninger om deres byggeri og derved kunne give dem et overslag på hvor meget der kan spares i CO2 regnskabet ved at anvende Jatalock tidligt i byggeprocessen.

Desuden, giver CO2 beregningen af Jatalocks produktion, virksomheden en mulighed at dykke dybt ind i maskinrummet med det formål, at optimere processer som transportafstande og genanvendelsesprocesser yderligere.

Beregningsværkstøjet er frit tilgængelig på Jatalocks hjemmeside.

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.